Jule- og nytårshilsen 2020

JULE- OG NYTÅRSHILSEN 2020

Kære venner og medlemmer af Morsø U-Landsforening!

Igen er et år snart gået, og igen har vi i Morsø U-Landsforening haft et godt arbejdsår og meget at være taknemmelige for i samarbejdet med Bukoba i Tanzania, selvom covid19 var årsag til, at vi måtte ændre nogle aktiviteter undervejs.

Nogle af årets højdepunkter har været:

40 fods container med værdifuldt materiale nåede frem til Bukoba 15. marts – stor tak til de mange bidragydere af godt, brugbart udstyr og tak for hjælp med sortering og pakning.

Forsvarligt hegn omkring albinoskolen kunne meldes færdigbygget 12. juni – stor tak til de mange, der bidrog med økonomiske midler.

Økonomisk støtte til indkøb af værnemidler til hospitalspersonale

Økonomisk støtte til undervisning i hygiejne, produktion af værnemidler og etablering af primitive ”vandstationer” Tippitaps

Den planlagte generalforsamling i marts måned måtte vi flytte til september, hvor arrangementet blev krydret med et rigtig godt foredrag af ornitolog Lars Smith. Vi hørte om, hvad der gøres for at forbedre forholdene for fuglene i Vestafrika, og dermed hvilken betydning det har for et mere udbytterigt skov- og landbrug.

Et foredrag i oktober måned om de 17 verdensmål måtte vi desværre udsætte. Vi håber, det bliver muligt at gennemføre det i 2021.

I disse dage afventer vi svar på en ansøgning til CISU (Civilsamfund i udvikling), hvor vi har søgt Engagementspuljen om knap kr. 100.000 til aktiviteter i vort lokalsamfund. Ved at engagere egne medlemmer yderligere og etablere nye aktiviteter er det vort håb, at vi kan højne den lokale forankring og dermed styrke indsatsen i Bukoba.

Derudover er det planen, der skal fremstilles nye informationsfoldere og produceres en dokumentarfilm om projekterne i Bukoba – især om albinoskolen og om samarbejdet med kvindegrupperne.

Så snart vi har modtaget svar fra CISU, vil vi informere jer, og vi kan forhåbentlig tage fat på aktiviteterne i starten af det nye år.

I januar og februar 2021 er vi inviteret til at bidrage med salgsbod og informationsmateriale i ”Strømpehuset” i Øster Assels. Vore varer kan ses / købes i butikken fra 10. januar.

28. oktober var der valg i Tanzania såvel til parlamentet som til kommunen.

Præsident Dr. J. P. Magufuli fra partiet CCM blev genvalgt og fortsætter de næste 5 år.

I Bukoba blev Mr. advocate Stephen Byabato valgt som den lokale repræsentant til parlamentet.

Mr. Godson Rwegasira Gypson blev valgt til borgmester, og miss Hajati Mwajabu Galiatano blev valgt til viceborgmester – alle fra CCM.

CCM (Chama Cha Mapinduzi) var i mange år det eneste parti i Tanzania. Det blev dannet i 1967 af daværende præsident Julius Nyerere, da Tanganyika slog sig sammen med Zanzibar og dannede staten Tanzania.

Vi ser frem til samarbejdet med de nye i Bukoba Municipal Council men sender også en stor tak til afgående borgmester Chief Kalumuna og viceborgmester Jimmy Kalugendo for godt og positivt samarbejde under deres ledelse i Bukoba.

Vi ser nu frem til bedre tider efter corona-pandemien, så vi kan tage fat på de aktiviteter, vi har udsat:

• Kunstmaler Finn Haves 3. besøg og workshop for elever i Bukoba
  • Besøg af specialsygeplejerske til installering af og undervisning i brug af det nye udstyr
  • Bestyrelsesbesøg i Bukoba til opfølgning af nuværende og nye aktiviteter
  • Besøg i Danmark af læge og jordemoder fra Bukoba

Til orientering kan man altid følge vore aktiviteter på vores hjemmeside og Facebook side.

På vegne af Morsø U-Landsforening vil jeg gerne herigennem ønske jer alle og jeres nærmeste en rigtig glædelig jul og et godt nytår med tak for dejligt samarbejde og interesse for vort arbejde i 2020.

– eller som man siger i Tanzania:

Heri ya Krismasi na Mwaka mpya kwako na familia yako. Asante kwa ushirikiano na msaada wako wa 2020.

Formand for Morsø U-Landsforening  /

Morsoe Development Association